Personligt budget

Bliv klogere på hvor meget det reelt koster, at være husejer!

Budgettet som skaber overblik

Hos BoligTegneren kan du få udarbejdet et budget, som er tilpasset dine indtægter og udgifter. Dermed får du et totalt overblik over hvad din nye boligsituation vil koste dig, samt hvor stort dit rådighedsbeløb vil være. Det er noget som skaber tryghed !

Budgettet anvendes primært til, at skabe et gennemført grundlag inden mødet med banken. Det får dig til at fremstå mere troværdig overfor banken, hvilket vil fremme dine chancer for, at opnå et godt banklån. Når bankerne opsætter udregningen for dit boliglån, er der desværre masser af udgifter, som de ikke medregner…
Læs mere

Hos BoligTegneren går vi grundigt til værks, og derfor er du også sikret, at alle væsentlige udgifter er medregnet. Dermed får du et reelt billede af din økonomiske situation.

Efterfølgende kan du med fordel anvende budgettet til eget brug. Så kan du på månedbasis overskue hvor mange penge du skal lægge til side til hver post. Således kan du også altid opdatere budgettet når der sker ændringer, eksempelvis i form af lønstigninger, ny bil, nyt familiemedlem eller lignende.

Få udarbejdet dit personlige budget i dag, for kun 250 kr.!
Til sammenligning koster det gennemsnitligt 3 gange så meget, at få udarbejdet et budget i banken!

Klik for at forstørre billedet !

Få svar på dine spørgsmål !

Vi besvarer naturligvis altid gerne spørgsmål fra vores kunder! Vi oplever dog at størstedelen af kunderne stiller de samme spørgsmål, og af den årsag har vi valgt at svare på dem nedenfor.

Har du yderligere spørgsmål, er du altid meget velkommen til at henvende dig direkte til os, under fanen “Kontakt”.

Med et budget fra BoligTegneren får du et nyttigt værktøj, som du kort fortalt kan bruge til 3 vigtige ting:

1.  Et oplæg til banken, når du skal ansøge om et boliglån. Meget effektivt!
2.  Et oplæg til dig selv, så du får et reelt billede af de kommende udgifter.
3.  Et budget som du også kan bruge efterfølgende, til hverdags brug.

Budgettet kan altså hjælpe dig med, at fremstå struktureret, spare penge og ikke mindst skabe klarhed over din økonomi, så du trygt kan indgå et boligkøb. Faktisk kan du spare mange penge, hvis du aktivt bruger budgettet!

Oftest kan det altid bedre betale sig, at eje fremfor at leje.
Kort fortalt, så investere du dine penge i en langsigtet opsparing når du køber en ejerbolig(uanset om det er lejlighed eller hus), hvorimod en lejebolig altid blot vil være en udgift, hvor du aldrig vil få penge retur.

Der er dog flere ting man bør tage i betragtning, før man beslutter sig for at købe en bolig. Forventer du eksempelvis at skulle fraflytte/sælge boligen inden for 5 år fra købsdatoen, så er der stor sandsynlighed for, at du vil tabe penge på dit boligkøb.
Alt er naturligvis relativt, og af den årsag er det også af væsentlig betydning, at undersøge prisstigningerne i nærområdet for de forudgående år. Er din bolig/byggegrund beliggende i en attraktiv kommune/bydel, så vil din bolig typisk også være dyrere, men også opnå en større salgsværdi på kortere tid.

 

Mange mennesker udelukker helt at købe en ejerbolig på det grundlag, at de er sikre på, at de ikke har råd til den slags. Sandheden er dog, at det ofte er meget dyrere at leje end det er at eje.
Det er klart, at hvis du fraflytter en lejlighed på 80 m² og bygger et hus på 150 m², så vil huset være en dyrere fornøjelse. Simpelthen af den årsag, at du betaler mere for de ekstra m². Men omregner man udgifter til kvadratmeter priser, så vil mange blive forbavsede. For det viser sig faktisk, at kvadratmeterprisen for at bo i en bolig af samme areal, oftest er dyrest for en lejebolig, end det er for en ejerbolig(hus).

Derfor råder vi altid vores kunder til, at vi udarbejder et budget af indtægter og udgifter, for henholdvis deres nuværende situation(evt. lejebolig) og deres drømmescenarie(evt. huskøb).
– Vi har kun oplevet, at vores kunder bliver positivt overraskede!

Det er i sidste ende banken som afgør, hvor meget du kan købe for. Denne beslutning baserer de udfra din stabile indkomst, dine nuværende lån, faste udgifter osv.

Vi anbefaler alle vores kunder, at indhente minimum 3 sammenlignelige tilbud fra forskellige banker, og lade dem konkurrere med hinanden. Således opnår man en væsentligt lavere rente på sit banklån, samt får en fornemmelse af hvilken bank, som har bedst styr på sit budget.

Dog er det også noget du selv bør forholde dig kritisk til. Nogle banker vil låne dig for lidt, da de selv ønsker at tage en stor bunke penge til at dække deres risiko. Modsat kan man også risikere, at andre banker laver utilstrækkelige budgetter og faktisk lover dig, at du kan låne mere end dit budget reelt tillader. Af den årsag anbefaler vi altid vores kunder, at få udarbejdet et detaljeret budget hos os, som de kan sammenholde med bankens oplæg. Et budget hos BoligTegneren koster kun 250 kr., og der kan typisk være mange tusinder at spare, ved at få overblikket!
Budgettet kan også være en afgørende faktor for, at banken indvilliger i, at oprette et boliglån i jeres navn.

Når du køber et budget hos BoligTegneren, så får du altid et klart og tydeligt billede af, hvor mange penge du har til dig selv. Både hvad angår penge til mad, tøj, opsparing osv. – Dit budget kan faktisk blive ligeså detaljeret som du ønsker det.

Vejledning personligt budget indtægter udgifter resultat
Personligt budget bolig udgifter kr