Derfor bør du vælge et Skitseprojekt!

Brainstorm

Når familier i Danmark sætter sig for at få bygget hus, så vælger mange stadigvæk den nemme og overskuelige løsning; nemlig et færdigprojekteret standard typehus. Mange tror nemlig det er den billigste løsning, og kontakter uden tøven et af de gængse typehus firmaer i Danmark.

Desværre får mange en ubehagelig overraskelse, når de opdager hvor fastlåst de er på mange af løsningerne, allerede fra starten. Mange oplever at de slet ikke kan få den drømmebolig de var blevet lovet, da prisen senere viser sig at være en helt anden! Der tages nemlig udgangspunkt i urealistiske priser, og prisen for tilvalg er skruet helt i top. Det er uacceptabelt for kommende boligejere, og det skal der gøres noget ved!

Der er utallige fordele ved, at få udarbejdet et Skitseprojekt, uanset hvordan du ønsker at få opført din drømmebolig. Nedenfor er benævnt nogle glimrende eksempler på, hvor husejere har haft stor glæde af et Skitseprojekt:

For de som vil bygge via et Typehus-firma:

Ønsker man at bygge via et typehus-firma, men har man stadigvæk specifikke krav og ønsker, så giver det rigtig god mening, at få udarbejdet et Skitseprojekt hos BoligTegneren inden man kontakter de forskellige typehus-firmaer. Således har man netop allerede fået defineret krav og ønsker, hvilket gør det muligt at indhente sammenlignelige tilbud fra de forskellige typehus-firmaer. Det er en kæmpe fordel, da deres standard pakker generelt ikke er sammenlignelige, hvilket gør det umuligt for dig som bygherre, at overskue de forskellige tilbud. Skitseprojektet gør det også muligt, at få sorteret de enkelte firmaer fra, tidligt i forløbet. Det er nemlig også forskelligt hvad de kan tilbyde jer af fx. mursten, køkkenleverandører, hårde hvidevarer osv., og hvorfor skal I lade jer begrænse af deres fastlåste metoder!? -Det er vigtigt at huske på, at det er JERES hus og dermed JERES krav og ønsker som skal opfyldes!

Netop derfor har vi udarbejdet en detaljeret bestillingsformular, hvor man netop kommer godt omkring det meste, allerede ved første kontakt. Bestillingen er naturligvis uforpligtende, indtil vi sammen er blevet enige om omfanget og indgår en aftale. Se nærmere hér:
www.BoligTegneren.dk/kontakt/bestilling/

For de som vil bygge med en Totalentreprenør:

Ønsker man at en Totalentreprenør skal varetage den videre projektering samt udførsel, er det slet ikke noget dårligt valg. Entreprenøren har også interesse i, at projektmaterialet bliver bygbart, samt at økonomien hænger sammen. Især hvis man indledningsvis aftaler fast pris, hvilket vi bestemt vil anbefale! Dog er entreprenørerne ikke kendt for deres kreativitet og store tålmodighed når der skal granskes krav og ønsker. Derfor giver det særligt god værdi, at få udarbejdet et Skitseprojekt inden man kontakter Totalentreprenøren. Således sikrer man sig også, at udformning, rumdisponering, størrelse, materialer m.m. bliver nøjagtigt som man ønsker det, og man får et prisestimat og et skøn på en udførelses-tidsplan allerede inden man kontakter entreprenøren. Det er guld værd i en forhandlingssituation, og der kan være rigtig mange penge at spare!

For de som vil styre byggeriet via. Fagentrepriser:

Ønsker man selv at styre byggeriet, og have kontakt til samtlige fagentrepriser, så kan der være virkelig mange penge at spare. Man påtager sig naturligvis også et større ansvar, og derfor anbefaler vi, at man allierer sig med en byggesagkyndig, som kan bistå med rådgivning på sidelinjen. Betragt den bygge-sagkyndige som en forsikring og en kvalitetssikring af dit byggeri, på samme vis som du nok allerede har tegnet en indboforsikring, ulykkesforsikring, kaskoforsikring osv. Prisen for en byggesagkyndig er dermed peanuts sammenlignet med den risiko du løber ved, at stå alene med det hele! 

Ved fagentrepriser er det usædvanligt at se, at entreprenørerne vil påtage sig projekteringsansvar. Derfor har man typisk en- eller flere rådgivere tilknyttet til indledningsvis at udarbejde projektmaterialet. Også hér giver det mening, at få BoligTegneren til at udarbejde et Skitseprojekt. Vi er netop specialiserede i projektering forbundet med Skitseprojekter, og af den årsag kan vi udføre Skitseprojektet langt grundigere end de øvrige rådgivere, og endda til en meget mere fordelagtig pris! Se vores priser sammenlignet med branchestandarden hér: 
www.BoligTegneren.dk/priser/

For de erfarne "Selv-byggere":

Er man selv håndværker, eller er man i familie med en murersvend, tømrermester eller lignende, så er det helt naturligt man vælger helt- eller delvist “Selv-byg”. Der bør ikke herske nogen tvivl omkring, at der ligger en kæmpe besparelse i, at deltage i udførelsen af eget hus. Oftest kan man snildt spare 500.000 kr. på arbejdsløn og materialer, og det er da bestemt værd at tage med!

Ligesom ved fagentrepriser har man typisk en- eller flere rådgivere tilknyttet til indledningsvis, at udarbejde projektmaterialet. Også hér giver det mening, at få BoligTegneren til at udarbejde et Skitseprojekt. Vi er jo som sagt specialiserede i projektering forbundet med Skitseprojekter, og hvorved vi udfører Skitseprojektet langt grundigere end de øvrige rådgivere, og så endda til markedets bedste pris!

 

Det følgende afsnit beskriver hvad du konkret kan forvente af indehold i et Skitseprojekt, samt hvad du kan bruge det til. Når du har læst dette vil du allerede være meget klogere på, hvad et Skitseprojekt er for noget, samt hvorfor det er så vigtigt et valg!

Hvad inderholder et Skitseprojekt?

Skitseprojekter har som regel flere forskellige niveauer samt forskellige betegnelser, afhængigt af hvor man får dem udført. Betegnelserne ”Dispositionsforslag” og ”Myndighedsprojekt” har du måske også hørt om, uden helt at vide hvad forskellen er.
For at undgå de mange forvirrende betegnelser og begreber, har vi hos BoligTegneren valgt, at gøre det så simpelt som muligt!
Vi tilbyder derfor en pakke som vi kalder ”Skitseprojekt”, og det er dén pakke du skal bruge til at ansøge kommunen om byggetilladelse.

Et Skitseprojekt hos BoligTegneren indeholder følgende:

DOKUMENTER:
Skematisk behovsanalyse
Lokalplan granskning
Brutto/netto- og etageareal opgørelse
Udregning af bebyggelsesprocent

TEGNINGER:
Tegning: Beliggenhedsplan
Tegning: Indretningsplan
Tegning: Gulvplan
Tegning: Loftplan
Tegning: Facade opstalter
Tegning: Principsnit
3D Renderinger af huset udefra

Se nærmere detaljer hér: 
www.BoligTegneren.dk/ydelser/skitseprojekt/

Med et Skitseprojekt har du dermed alt du skal bruge til at få en byggetilladelse fra kommunen, og mere til!

Hvad kan du bruge et Skitseprojekt til?

Et Skitseprojekt kan faktisk bruges i adskillelige sammenhæng, men vigtigst af alt kan det bruges til, at samle alle dine/jeres krav og ønsker!

Du får nemlig en helt unik mulighed for, at få skræddersyet dit hus præcis som du ønsker det, ved en løbende dialog som sideløbende understøttes med forskellige skitseforslag. 
Og dét skal man ikke undervurdere! 

I Danmark betyder boligen rigtig meget for os og vores familie. Det er et sted vi udtrykker os selv, og samtidigt er det vores safe-zone hvor vi kan slappe af og være os selv. Vi bruger størstedelen af vores fritid sammen med familien i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at hjemmet underbygger hele familiens behov! Vi er gudskelov alle forskellige og har dermed forskellige behov. Derfor opnår man heller ikke en optimal boligsituation ved, at vælge et standard typehus. Husk på at et huskøb typisk er en af de største investeringer vi gør os i løbet af vores liv. Derfor skal vi sikre os, at vi træffer det rette valg! Vi skal ikke gå på kompromis med falske forhåbninger om, at spare en masse penge, for dernæst at ende med et hus, som vi ikke bliver glade og tilfredse med.

Skitseprojektet hjælper os netop med, at få klarlagt budgettet samt diverse krav og ønsker. Kun sådan kan vi opnå det rette udgangspunkt for, at få boligdrømmen til at gå i opfyldelse!

Når plantegningen og udformningen er afklaret, har du dermed også tegningsmaterialet, som du kan ansøge om byggetilladelse med, samt ansøge banken om eventuelt boliglån. Efter du har fået din byggetilladelse, kan du samtidigt anvende tegningerne og 3D modellen som grundlag for den videre projektering frem til udførsel. Skitseprojektet afføder altså rigtig mange gode ting, og sætter generelt gang i hele forløbet. Velvidende hvor stor en betydning et Skitseprojekt har for din kommende drømmebolig, bør der ikke herske tvivl om hvad der skal være dit første skridt på rejsen. Kontakt os gerne såfremt du ønsker at høre nærmere. Det koster ingenting at tage en snak om jeres tanker, og vi hjælper jer gerne godt på vej! Se nærmere her: 
www.BoligTegneren.dk/kontakt/

Hos BoligTegneren optegner vi desuden alle vores skitseprojekter i digitale 3D modeller. Det sikrer en bedre kvalitet af projektmaterialet, samtidigt med vi let kan udtrække flotte illustrationer af huset, både indvendigt og udvendigt. Således kan du allerede tidligt i forløbet danne dig et indtryk af rummeligheden, udformningen, materialevalg og indholdet i din bolig. Det er fx fedt for børnene at få muligheden for, at manøvre rundt i 360° billeder af deres børneværelser på iPad’en, allerede inden byggeriet er startet. Ligeså kan mor og far gå en virtuel tur igennem køkken og stue, for at fornemme rummeligheden og atmosfæren. Det er der noget magisk ved, og det er lige præcis dén oplevelse man har fortjent, når man som kommende boligejer skal udforme sin drømmebolig!

Vil du se eksempler på de flotte illustrationer du kan tilvælge til dit Skitseprojekt, så klik hér: 
www.BoligTegneren.dk/ydelser/

Dette afsluttende afsnit beskriver nogle af de risici man påtager sig, såfremt man vælger ikke at opstarte sit boligprojekt med, at få udført et Skitseprojekt.

Risikoen ved ikke at få udarbejdet et Skitseprojekt!

Uanset om dit projekt omhandler nybyg, ombyg, tilbyg eller renovering, så er der oftest behov for tegninger, som både kan illustrere udformning, planløsning, materialevalg m.m. for dig, samt danne grundlag for en byggetilladelse hos kommunen. Derfor er et Skitseprojekt typisk en nødvendig i alle projekter!

Men vælger du fx et typehus som en færdig pakkeløsning, så foreligger der nærmest allerede et færdigt projekt. Det kan måske lyde meget godt, men faktisk er det enormt risikabelt, da et hus jo altid skal tilpasses den enkelte byggegrund, således at hus, have og terrasse er korrekt orienteret mod nord, syd, øst og vest. Desuden skal man overholde krav i lokalplanen ift. afstande til skel, materialevalg, højde på huset og meget mere. Derfor er det næsten aldrig en mulighed blot at vælge en færdig løsning.

Vælger man alligevel et færdigt typehus til sin byggegrund, så skal man påregne ekstra udgifter, som højst tænkeligt vil forekomme i forbindelse med eksempelvis: ekstrafundering, ændring af taghældning, ændring af højde på huset, omfangsdræn, kloak, EL-installationer, VVS-installationer, hårde hvidevarer, køkken og meget mere. Det er ikke usandsynligt at man imødegår en ekstra regning på 400.000 – 700.000,-

Mange undrer sig over dette, da man jo føler typehusfirmaet havde lovet noget helt andet! Men det er desværre realiteten når deres løfter rammer virkeligheden. Det kræver tilpasning, og det koster penge! Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det jo især er dér hvor typehusfirmaerne tjener deres penge, da priserne for ændringer og tilvalg er skruet helt i top! Af den årsag ender man ofte ud med en fordyret udgave af et typehus, som stadigvæk ikke opfylder alle krav og ønsker, men som til gengæld er blevet væsentligt dyrere end først antaget.

En anden fare ved at springe Skitseprojektet over er, at man risikerer at overse vigtige detaljer. Detaljer som ikke kan løses senere i forløbet, eller som minimum vil medføre store omkostninger forbundet med omprojektering. Dette har før medført lange diskussioner mellem kunderne og typehusfirmaerne, da kundens krav og ønsker netop ikke har været klarlagt fra starten. Det bliver ofte påstand mod påstand, og i sidste ende går det ud over kunden. Det er enormt ærgerligt at overvære, især når man ved, at det hele kunne være forebygget ved hjælp af et Skitseprojekt.

Hos BoligTegneren er det vores primære mål, at give alle jer mulighed for, at få optegnet sin drømmebolig efter egne krav og ønsker. Det skal være økonomisk fordelagtigt for jer som kunder, og det skal være unikt og gennembearbejdet.

Vi håber derved, at vi generelt kan præge flere kommende boligejere til, at tage et skridt i den rigtige retning, og vælge et personligt Skitseprojekt!

/ BoligTegneren